Punyan_garden2.jpg
Dolfijnen

Elke ochtend wordt de kust van Lovina bezocht door vele dolfijnen. Ga de zee op in een traditioneel vissersbootje en geniet van de opkomende zon terwijl u wordt omringd door tientallen dolfijnen.

De warmwaterbronnen van Banjar

Op 20 minuten rijden liggen de warmwaterbronnen van Banjar. Deze vulkanische bronnen liggen midden in de jungle waar u heerlijk kunt genieten van de adembenemende natuur, lekker kunt relaxen en heerlijk kunt zwemmen in de natuurbaden.

Boeddhistisch klooster

Niet ver van de heetwaterbronnen van Banjar ligt het boeddhistische klooster Vihara. Het klooster is gebouwd op een heuvel zodat er een fantastisch uitzicht is over het kustgebied. Hier treft u een replica van de Borobodur tempel van Java aan.

Duiken & snorkelen

Net voor de noordwest kust van Bali, ligt het kleine eilandje Menjangan. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Menjangan behoort tot een van \'s werelds mooiste snorkel en duiklocaties. Snorkel over hectares koraalrif, leef je uit met duiken of kijk naar de adembenemende beelden van de herten die baden langs de afgelegen strandjes van het eiland.

Jungle tocht en watervallen

Breng een bezoek aan de overweldigend mooie watervallen van Noord Bali. Hier begeeft u zich op smalle paadjes door jungle, rijstvelden en plantages waarna u kunt afkoelen of zwemmen onder de watervallen.

Het dak van Bali: Kintamani

Op een gemiddelde hoogte van 1.500 meter boven de zeespiegel bevinden zich de bergdorpjes Batur, Penelokan en Kintamani op de bovenste kam van de caldera van de Batur vulkaan. In de caldera zelf, langs de oevers van het meer van Batur, liggen de oer-traditionele dorpjes Trunyan, Toyabungka en Kedisan. Maak kennis met de cultuur in de verschillende dorpjes en geniet van de natuur en uitzichten.

Golf

Op ongeveer 1 uur rijden ligt op 1.150 meter hoogte de prachtig aangelegde 18 holes golfbaan, de Bali handara kosaido country club. Hier kunt u de tropische temperatuur van het laagland even verruilen met de aangename verkoeling van de in de natuur aangelegde golfbaan.

National Park Bali

Bezoek het Taman Nasional Bali Barat De oppervlakte van het park bedraagt ruim 77.000 hectare waarvan 51.000 hectare bebost is. U vindt hier wilde runderen, munjaks, apen, slangen en vele vogelsoorten.

Koninklijk paleis van Singaraja

Naast de Gedong Kirtya, het museum annex lontar bibliotheek bevindt zich het koninklijk paleis van Singaraja de Puri Agung Buleleng. Het paleis is voor het publiek toegankelijk. Wissel met de koninklijke familie van gedachten over de tijd van weleer toen Bali nog door Raja's geregeerd werd.

Singaraja

Bezoek de lokale markt van Singaraja met zijn grote aanbod van kruiden en specerijen, batik stoffen, kleding en souvenirs.

Java

Ten Westen van Lovina kunt u vanaf Gilimanuk met een ferry in 30 minuten de oversteek maken naar Java.